Historia

Idrottsföreningen är riktigt gammal och bildades redan 1906. Från början var det fotboll, friidrott och en rad andra sporter som det skulle satsas på och på den tiden fanns inte ens innebandy som en officiell sport. Mycket hände och utvecklades under årens gång och de första sporten som Endre IF blev kända för var bordtennis men under 90-talet gick föreningen i dvala, för att sedan väckas då det stora intresset för innebandy startades.

Endre hittar sin idrott

Våren 1996 hade ett gäng flickor från å.k 6 på Endre skola, önskemålet att få deltaga i Påskcupen i innebandy och detta ordnades. Helt oväntat, så spelade flickorna sig till final och glädjen var enorm. Denna lilla turnering väckte ett enormt intresse på den lilla orten och det stog klart vad Endre IF skulle börja satsa på. Bland de små flickorna i Påskcupen så fannst Emma Järlö och Ewa Jansson som än idag spelar i Endre IF’s A-lag. Vi vill alla tacka Emma, Ewa och de andra tjejerna för att detta!

Från början var det endast 15 tjejer som började träna innebandy i den lokala gymnastikhallen. Eftersom det då inte fanns någon innebandyserie för flickor, så fick tjejerna spela mot två år yngre pojkar.

eif bildEndre IF går till Elitserien

Endr IF gick (förhållandevis) snabbt upp i division 1 och under säsongen 2003-2004 visade man att det fanns ännu mer att hämta. Med över 700 åskådare på hemmaplan, fick man uppleva 100% vinst i kvalet till Elitserien. Färsta säsongen i Elitserien slutade Endre IF på 5:e plats och man visade direkt att man var där för att stanna. För att stärka truppen ytterligare och satsa mot toppen, började Endre IF rekrytera utländska spelare och flera av dem spelar än idag.

De senaste 10 åren har medlemsantalet ökat från 100 till närmare 500 medlemmar och fler lär det bli!

Bild från Gotland.net